Achtergrond afbeelding
Trailways

Bussen

 • Kan ik een bus zonder chauffeur huren?
  Het is wettelijk niet toegestaan een bus te huren zonder chauffeur.
 • Zijn de passagiers verzekerd tijdens de reis?
  Alle passagiers zijn gedurende het vervoer verzekerd. Daarnaast is het mogelijk om een extra reisverzekering af te sluiten. Dit is met name verstandig als u een actief Uitje boekt (bijvoorbeeld een dagje Winterberg).
 • Wat als de bus pech krijgt?
  Wij doen er alles aan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Wij zijn lid van alle mogelijke pechservices (zoals Wegenwacht, Bandenservice etc.), ook in het buitenland. Indien het mankement niet ter plaatse verholpen kan worden en het langer lijkt te duren, zorgen wij zo snel als mogelijk is voor vervangend vervoer.
 • Is het dragen van veiligheidsgordels verplicht?
  Ja! Indien een zitplaats is voorzien van een veiligheidsgordel, dan moet deze gedragen worden door de passagier.
 • Is het toegestaan om te roken in de bus?
  Nee, roken kan buiten de touringcar tijdens de pauzes. De controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit kunnen proces-verbaal opmaken tegen rokers in de touringcar.
 • Hoeveel passagiers mogen er in een bus?
  Het maximum aantal passagiers wordt bepaald door het aantal zitplaatsen in de touringcar en staat vermeld op het kenteken dat in de wagen aanwezig is. Het is niet toegestaan om extra passagiers, die in het gangpad staan of zitten, mee te nemen. Het is ook niet toegestaan om passagiers, bijvoorbeeld jonge kinderen, zitplaatsen te laten delen. Voor kinderen jonger dan 4 jaar geldt, dat deze desgewenst bij een passagier op schoot vervoerd mogen worden. In dat geval mag het kind niet bij de passagier in de gordel.
 • Wat zijn de regels tijdens het vervoer?
  Het advies om bij schoolreisjes etc. tenminste één begeleider per zes leerlingen mee te nemen. Deze begeleiders kunnen het beste verspreid door de touringcar gaan zitten, tenminste bij iedere nooduitgang zou een begeleider moeten zitten. De begeleiders kunnen toezicht houden op het dragen van de veiligheidsgordels. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor rust in de touringcar.
 • Is er vermaak tijdens de reis?
  Er is een dvdspeler aan boord, zodat u een film of documentaire kunt tonen. Ook is er een radio met microfoon en cd-speler aanwezig.
 • Hoeveel uur mag een chauffeur werken?
  Een chauffeur mag maximaal 15 uur per dag werken. Echter van deze 15 uur mag de chauffeur 9 uur daadwerkelijk achter het stuur zitten, oftewel rijden. Na 4,5 uur rijden moet de chauffeur een rustperiode hebben van minimaal 45 minuten of in een periode van 5 uur en 15 minuten moet een chauffeur minimaal 2 rustperiodes van 15 en daarna 30 minuten hebben.
 • Hoe is het met de catering geregeld?
  De meeste touringcars van ElboBus zijn voorzien van een minibar met koffie, thee en diverse gekoelde dranken. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat de touringcar die voor uw gezelschap wordt ingezet over een minibar beschikt, dan kunt u dit bij reservering aangeven. Tevens kunnen wij hapjes, broodjes en lunchpakketten voor u verzorgen. Informeert u naar onze boardservice.
 • Kan ik zelf mijn eigen consumpties meenemen aan boord?
  Ja dit is toegestaan er is een koelkast en koffiemachine aanwezig die u kunt gebruiken.
 • Kan mijn naam op de bus gemaakt worden?
  Ja, het is mogelijk om signboards te bestellen, die op de zijkanten van de bus bevestigd worden. De kosten zijn afhankelijk van het logo, de gewenste grootte en de kleuren. Heeft u interesse, neemt u dan contact met ons op.
© Elbobus - Trailways
 1. ISO certificering
 2. ASTA