Achtergrond afbeelding
Trailways
responsive holder
 1. Amerikaanse Schoolbus afbeelding
 2. Amerikaanse Schoolbus afbeelding
 3. Amerikaanse Schoolbus afbeelding

Amerikaanse Schoolbus

Een originele Amerikaanse Schoolbus boekt u bij ElboBus. Deze opvallende bussen worden in Amerika nog steeds ingezet voor het vervoer van leerlingen. In Nederland zijn ze bekend uit de films, maar zeldzamer in het straatbeeld.

Ontdek de charme van het reizen in een Amerikaanse schoolbus! Onze bijzondere bus biedt maximaal 44 zitplaatsen en is uitermate geschikt voor o.a. schoolreisjes, trouwvervoer, evenementenvervoer, inzet bij open dagen, opvallend vervoer, personenvervoer, groepsuitjes, parkeervervoer en Sinterklaasoptochten. De Amerikaanse schoolbus is een prachtig decor voor een onvergetelijke dag en zal zeker indruk maken op jouw gasten. 

ElboBus is in het bezit van een grote vloot gerestaureerde Amerikaanse Schoolbussen. Het is mogelijk de Amerikaans schoolbus te huren voor groepen van maximaal 44 personen per bus. Met alle schoolbussen samen kunnen gelijktijdig zo’n 250 personen vervoerd worden. De bussen zijn goedgekeurd voor personenvervoer en wordt jaarlijks door de RDW gekeurd.
 

Speciaal vervoer

Amerikaanse Schoolbussen zijn ideaal als personenvervoer. Voor schoolreisjes is deze bus extra leuk: leerlingen zullen een ritje met de gele schoolbus niet snel vergeten! U kunt er ook uw gasten mee laten vervoeren tijdens uw bruiloft,  ook foto’s maken bij de bus is erg leuk. Daarnaast is deze bus een enorme blikvanger die eenvoudig kan worden voorzien van bestickering. Hierdoor is deze bus zeer geschikt voor promotietours en parades of in te zetten als ‘Hop-On Hop-Off Bus’.

Kortom, als je op zoek bent naar een bijzondere bus met chauffeur, zoek dan niet verder! Onze Amerikaanse schoolbus is de perfecte keuze voor alle soorten evenementen en reizen. Vraag nu een offerte aan en ontdek zelf de charme van het reizen in een Amerikaanse schoolbus.

Een rit met deze bus is een onvergetelijke ervaring!
 

Een stukje geschiedenis

De iconische gele Amerikaanse schoolbus die we tegenwoordig kennen, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1930. Destijds werden schoolbussen vaak omgebouwd uit vrachtwagens, en waren ze niet altijd even veilig. In 1939 werd daarom de eerste officiële standaard voor schoolbussen opgesteld, waardoor de veiligheid en uniformiteit van de bussen werden verbeterd. Sindsdien zijn de gele schoolbussen niet meer weg te denken uit het Amerikaanse straatbeeld en zijn ze een symbool geworden van het Amerikaanse schoolsysteem.
 

Onder andere geschikt voor: 

 • Schoolreisjes
 • Trouwvervoer
 • Evenementen vervoer
 • Inzet bij open dagen
 • Opvallend vervoer
 • Personenvervoer
 • Groepsuitjes
 • Parkeervervoer
 • Sinterklaasoptocht
© Elbobus - Trailways
 1. ISO certificering
 2. ASTA